Projecten

Dick Hesselink heeft een brede muzikale smaak en werkt graag mee aan muziekprojecten die het publiek verrassen. Hierbij heeft hij de rol van initiator, producent, arrangeur, musicus of dirigent.  

Op wacht

Op wacht is een opera in en over fort Pannerden met 33 hoornisten en 3 zangers van de jonge componiste Eva Beunk. Na succesvolle uitvoeringen in september 2019 volgt in 2020 waarschijnlijk een reprise.

Lees hier een uitgebreide terugblik op Op Wacht van deelnemer Chrit van Rijt zoals gepubliceerd in het kwartaalblad van het Nederlands Hoornisten Genootschap.

Blazersensemble Mid-Winds

Mid-Winds Blazersensemble logo

Dit professionele blazersensemble in oprichting heeft een basisbezetting van 2 hobo’s, 2 klarinetten, 2 hoorns en 2 fagotten. Op de lessenaar voor het eerste concert staat muziek van Krommer, Dvořák en Poulenc. Dick zal dit ensemble dirigeren. 

Dutch Ladies Orchestra

Dutch Ladies Orchestra

In 2015 was Dick Hesselink initiatiefnemer van het Dutch Ladies Orchestra (DLO). Een orkest met alleen vrouwelijke muzikanten die vooral muziek spelen van vrouwelijke componistes. Een nieuw project van het DLO volgt in 2020.

Dwarl speelt Schönberg

Het blaaskwintet van Schönberg is zo ingewikkeld dat blaasensemble Dwarl aan Dick Hesselink vroeg om hen te dirigeren. Dat deed hij in 2018 tijdens repetities en bij uitvoeringen in onder andere Gaudeamus. Lees hier een recensie van die uitvoering. Vanaf 2020 speelt Dick als hoornist mee in Dwarl.