Projecten

Dick Hesselink heeft een brede muzikale smaak en werkt graag mee aan muziekprojecten die het publiek verrassen. Hierbij heeft hij de rol van initiator, producent, arrangeur, musicus of dirigent. 

Fort in de hoofdrol

  • 7 forten in de hoofdrol bij een locatievoorstelling
  • 7 teams van makers uit verschillende kunstdisciplines
  • 7 voorstellingen rond het thema wachten
  • 7 uitwisselingen van professionele makers en amateur-kunstenaars
  • 7 locatievoorstellingen met omwonenden en fort-liefhebbers

Lees hier meer over Fort in de hoofdrol.

Blazersensemble Mid-Winds

Mid-Winds Blazersensemble logo

Dit professionele blazersensemble heeft een basisbezetting van 2 hobo’s, 2 klarinetten, 2 hoorns en 2 fagotten. Op de lessenaar voor het eerste concert staat muziek van Krommer, Dvořák en Enescu. Dick is initiatiefnemer en dirigent van Mid-Winds.

Dutch Ladies Orchestra

Dutch Ladies Orchestra

In 2015 was Dick Hesselink initiatiefnemer van het Dutch Ladies Orchestra (DLO). Een orkest met alleen vrouwelijke muzikanten die vooral muziek spelen van vrouwelijke componistes. In 2023 volgt een nieuw project met als titel Think Girl Power.

Op wacht

Op wacht is een opera in en over fort Pannerden met 33 hoornisten en 3 zangers van de jonge componiste Eva Beunk. Na succesvolle uitvoeringen in september 2019 was er een reprise in oktober 2022.

Lees hier een uitgebreide terugblik op Op Wacht van deelnemer Chrit van Rijt zoals gepubliceerd in het kwartaalblad van het Nederlands Hoornisten Genootschap.

Klinkerweg

De muzikale locatievoorstelling Klinkerweg vond plaats in voormalig steenfabriek De Panoven in Zevenaar. In het weekend van 3 en 4 oktober 2020 is de voorstelling meerdere keren uitgevoerd.

Telkens voor een publiek van 20 mensen die de hele voorstelling vele meters afstand konden houden. Hiermee was dit een van de weinige voorstellingen die ondanks beperkende coronamaatregelen wél door konden gaan.

Dwarl speelt Schönberg

Het blaaskwintet van Schönberg is zo ingewikkeld dat blaasensemble Dwarl aan Dick Hesselink vroeg om hen te dirigeren. Dat deed hij in 2018 tijdens repetities en bij uitvoeringen in onder andere Gaudeamus. Lees hier een recensie van die uitvoering.