Dutch Ladies Orchestra

Dick Hesselink is initiatiefnemer van het Dutch Ladies Orchestra (DLO), een orkest met alleen vrouwelijke muzikanten.

DLO in 2022

Voor een nieuwe serie concerten in 2022 heeft Dick contact gezocht met Marcella van der Heijde. Het repertoire zal bestaan uit een mix van muziek van vrouwelijke componisten en composities waarin de vrouw een hoofdrol speelt.

Het streven is om concerten te geven in het weekend van 8 en 9 oktober. Repetities zijn in Maarn op 11 juni (verkenningsrepetitie), 10 september, 24 september en 1 oktober.

Kijk voor meer informatie op de website van Dutch Ladies Orchestra.

DLO 2015-2018

In 2015 richtte Dick Hesselink het Dutch Ladies Orchestra (DLO) op. Dit blaasorkest met alleen vrouwelijke muzikanten begon met een uitverkocht presentatieconcert in Vleuten.

Vanaf 2018 werkt Dick voor de organisatie samen met Karin Geels. Voor nieuwe projecten zoekt hij steeds andere vrouwelijke dirigenten. Hij blijft betrokken als artistiek leider en arrangeur.

In 2018 was er een concertserie met de titel ‘Mi quam een scoon geluyt in myne oren’. Hierbij speelde het DLO muziek van vrouwelijke componisten van 1500 tot nu. Dirigent voor dit project was Ingrid Slangen. Bekijk hier een interview met Dick Hesselink over dit concert.

Volg de laatste ontwikkelingen ook via de Facebook-pagina van het Dutch Ladies Orchestra.