Arrangeur

Je wilt een stuk spelen, maar je orkest heeft een andere bezetting. Of een compositie is net te ingewikkeld om met een beginnersorkest te spelen. 

Als arrangeur maakt Dick Hesselink muziek op maat. Dit doet hij met grote regelmaat voor de orkesten waaraan hij leiding geeft. Maar ook voor andere orkesten is hij beschikbaar als arrangeur.

Adventures for Band

Zomer 2022 verscheen Adventures for Band bij muziekuitgeverij Ferskaat MP. Geïnspireerd door pianoboeken van de Zwitserse componist en muziekpedagoog Daniel Hellbach maakte Dick arrangementen voor jeugdorkest. De adventures bevatten diverse stijlelementen van pop en rock. Het zijn mini-ontdekkingstochten voor muzikanten die (misschien) de eerste schreden op het orkestpad zetten en/of fijne, wellicht uitdagende en een tikje eigenwijze muzikale uitstapjes.

Kol Nidre

Voor symfonieorkest Hineni maakte Dick een arrangement van het bekende Joodse gebed Kol Nidre. Hiermee treedt hij in de voetsporen van Max Bruch en Arnold Schönberg. Dicks arrangement is april 2019 voor het eerst uitgevoerd. Luister hier naar een fragment van die uitvoering.

Ramses Shaffy

Voor het concert van Jeugdsymfonieorkest Bloembollenstreek bij de harddraverijdagen 2019 in Lisse maakte Dick arrangementen van een aantal nummers van Ramses Shaffy. Samen met zanger Tom de Jong presenteerde het jeugdorkest de hits We zullen doorgaan, Pastorale, Laat me, Sammy en Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder. De arrangementen zijn in eigen beheer gemaakt en beschikbaar voor andere orkesten.

Flamenco

In 2022 speelde het Jeugdsymfonieorkest Bloembollenstreek (JO) weer bij de opening van de Feestweek Lisse. Hierbij is het traditie dat het orkest een verrassende samenwerking aangaat met een solist uit een ander deel van de muziekwereld. Dit jaar was dat flamenco-zangeres Luna Zegers uitgenodigd. Dick heeft met veel plezier een aantal nummers van haar meest recente cd Entre Dos Mundos gearrangeerd voor het orkest.

Uitgevers

Arrangementen en composities van Dick Hesselink zijn uitgegeven bij: